Mainos
Mainos

Kolme suurta: Ei enää säästölistoja

Kolmen suurimman puolueen johtajien mielestä seuraavalle vaalikaudelle ei tarvita enää kymmenien miljardien säästölistoja. Toisaalta kukaan heistä ei uskaltanut luvata suuria alennuksia ansiotulojen verotukseen, vaan korjaukseen pyritään vähitellen. Nyt hallituksessa olevat SDP:n Paavo Lipponen ja kokoomuksen Sauli Niinistö korostivat tänään, että myös seuraava hallitus joutuu jatkuvasti etsimään pienempiä säästökohteita, vaikka varsinaisiin säästölistoihin ei ole tarvetta.

Keskustan Esko Ahon mielestä leikkausten tie on nyt kuljettu loppuun, koska leikkaukset näkyvät palvelujen heikkenemisenä. Hänen mukaansa tämä kierre on katkaistavissa vain työnteon edellytyksiä parantamalla ja näin veropohjaa laajentamalla. Hänkään ei suoraan kieltänyt leikkausten mahdollisuuksia.

Puoluejohtajien ensimmäinen yhteisesiintyminen vaalien merkeissä tapahtui Veronmaksajien keskusliiton verotapahtuman alkajaisiksi. Tapahtumaan osallistuneiden mielestä puoluejohtajien mielipide-erot jäivät yllättävän pieniksi. Politiikkaa pitkään seuranneet pitivät "kolmen suuren" ensimmäistä vaalikeskustelua jopa niin sopuisana, että sen perusteella vaalien ei uskoisi olevan vain reilun kahden kuukauden kuluttua.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme