Mainos
Mainos

Kolme uutta digilupaa jakoon

Suomessa laitetaan hakuun kolme uutta digi-tv-lupaa. Valtio ei aio rahoittaa digiboksien leviämistä.

Liikenne- ja viestintäministeriö laittaa hakuun kolme uutta valtakunnallista digitaalista tv-ohjelmistolupaa. Toimiluvat annetaan ensisijaisesti yleisöä kiinnostaville teemakanaville. Ministeriö toivoo myös ulkomaisten hakijoiden kiinnostuvan ohjelmistoluvista.

Haettaviksi laitetaan myös kolme televisioverkkolupaa ja kaksi radioverkkolupaa. Toimilupien myöntämisellä halutaan edistää kilpailua.

Neljättä digitaalista televisioverkkolupaa ei julisteta haettavaksi. Verkko varataan datasiirron tuleviin tarpeisiin, joihin vaikuttaa muun muassa matkaviestinnän ja digitaalisen television teknologioiden lähentyminen.

Kaikki luvat julistetaan haettaviksi, kun viestintämarkkinalaki on vahvistettu. Luvat jaetaan syksyllä 2002.

Valtio ei rahoita digiboksien leviämistä

Liikenne- ja viestintäministeriö ilmoitti tänään, että valtio ei ryhdy verovaroin tukemaan digivastaanotinten hankintaa. Vastaanotinten leviämistä ei tueta myöskään esimerkiksi verovähennyksin.

TV-maksu ei nouse

Televisiomaksuja ei koroteta tällä eduskuntavaalikaudella. Kaupallisten televisioyhtiöiden toimilupamaksut pienenevät merkittävästi (25 miljoonaa euroa) tulevan viestintämarkkinalain myötä, mutta muita alennuksia ei tällä vaalikaudella ole luvassa, toteaa liikenne- ja viestintäministeriö.

Viestintämarkkinalainsäädännön uudistuksen toinen vaihe aloitetaan viimeistään syksyllä 2002. Luonnos hallituksen esitykseksi on valmistunut liikenne- ja viestintäministeriössä, ja siitä pyydetään lausunnot alan toimijoilta toukokuun loppuun mennessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme