Mainos
Mainos

Kolme uutta koulutushelikopteria Uttiin

Utin Jääkärirykmentissä Valkealassa on otettu virallisesti käyttöön uusi helikopterilentäjien koulutusrakennus ja kolme uutta McDonnel Douglas Hughes 500 -sarjan koulutushelikopteria. Uudet kopterit ja koulutustila liittyvät puolustusvoimien yhteispohjoismaiseen helikopterihankintaan.

Helikopterilentäjien ja koptereiden teknisen henkilöstön koulutus alkaa tänä syksynä Utin varuskunnassa. Puolustusvoimilla on käytössään tällä hetkellä 11 helikopteria, jotka kaikki on sijoitettu Utin Jääkärirykmenttiin.

Maavoimien valmiusprikaatin käyttöön tulevat uudet helikopterit sijoitetaan myös aluksi Uttiin. Lopullinen päätös helikopterien päätukikohdasta on puolustusministeriössä tarkoitus tehdä vuonna 2001.

Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska ovat hankkimassa yhdessä 60-90 keskiraskasta kuljetuskopteria. Suomeen uusia helikoptereita on kaavailtu tulevan 20-30. Uudet helikopterit on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2003. (STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot