Mainos
Mainos

Kolme uutta läänintaiteilijaa

Vaasan läänin taidetoimikunta on valinnut uusiksi läänintaiteilijoiksi Jaana Erkkilän Kokkolasta, Laura Saarisen Vaasasta ja Eija-Irmeli Lahden Jurvasta. Kaksi taiteilijoista aloittaa syksyn aikana ja kolmas vuoden vaihteessa. Toimikausien pituuksista päätetään elokuussa, jolloin taidetoimikunta valitsee myös neljännen läänintaiteilijan.

Valituista läänintaiteilijoista Jaana Erkkilä on työskennellyt mm. Kokkolassa toimivan pohjoismaisen taidekoulun sekä lasten taidekoulun rehtorina. Laura Saarinen on vasta Tampereelta valmistunut arkkitehti ja Eija-Irmeli Lahti on nykyiseltä ammatiltaan näyttelijä, mutta on tehnyt työtä myös harrastajanäyttelijöiden ohjaajana.

Parhaillaan käsittelyssä olevassa taiteen edistämislain muutosesityksessä vuoden 1998 alusta lukien maassamme toimisi 13 alueellista taidetoimikuntaa nykyisen 11 sijasta.

Uusia alueellisia toimikuntia esitetään uuden Länsi-Suomen läänin alueelle Pirkanmaalle ja Satakuntaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme