Mainos
Mainos

Kolme uutta lakkovaroitusta

Valtakunnansovittelijalle on jätetty kolme uutta lakkovaroitusta. Kemianliitto on julistanut muovi- ja kemiantuoteteollisuuteen lakonuhan. Kolmas lakonuhka koskee Kansallisoopperan näytäntötekniikkaa.

Salonius

Kansallisoopperan näytäntöteknisten työntekijöiden useina määräaikaisina työnseisauksina toteutettavan lakon ensimmäinen, reilun vuorokauden mittainen vaihe alkaa perjantaina 24. maaliskuuta heti puoliltaöin. Käytännössä lakko estäisi ooppera- ja balettiesitykset. Työnantaja vastasi lakonuhkaan varoituksella työsulusta.

Myös suunnittelualan palkansaajia edustavat järjestöt ovat jättäneet lakkovaroituksen. Sekä muovikemian että suunnittelijoiden lakot alkavat kahden viikon päästä, ellei sopua löydy ennen sitä.

Rautatie- ja lentoliikennettä uhkaavia lakkoja sovitellaan tänään. Veturimiesten lakonuhan sovittelu alkoi valtakunnansovittelijan luona aamupäivällä, ja iltapäivällä haetaan sopua lentokenttähenkilöstön työkiistaan.
Veturimiesten lakko alkaa viikon päästä torstaina ja lentokenttähenkilöstön puolentoista viikon päästä maanantaina, ellei sopua löydy ennen sitä. Lentoliikennettä uhkaavaa lakkoa sovitellaan nyt ensimmäisen kerran, kun taas veturimiesten lakonuhkaa on soviteltu aiemminkin.

Jäänmurtajien lakko sensijaan peruuntui.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme