Mainos
Mainos

Kolmelle kunnalle yhteinen sosiaali- ja terveydenhuolto

Savossa kokeillaan isäntäkunta-mallia

Savolaiset Siilinjärven ja Maaningan kunnat sekä Nilsiän kaupunki yhdistävät sosiaali- ja terveydenhuoltonsa vuoden 2010 alussa. Kunnissa on yhteensä noin 31 000 asukasta.

Palvelut on tarkoitus järjestää isäntäkunta-mallin mukaisesti, jossa isäntäkuntana toimii runsaan 20 000 asukkaan Siilinjärvi. Kaikkien kolmen kunnan sosiaali- ja terveystoimen sekä kuntayhtymän henkilöstö siirtyy Siilinjärven kunnan palvelukseen tammikuussa 2010.

Kuntien yhteistoimintasopimus laaditaan ensi vuoden alussa. Samalla päätetään uuden organisaation perusrakenteesta. Sen jälkeen alkaa eri toimialojen käytännön toimintojen suunnittelu. Ympäristöterveydenhuolto ei kuulu kuntien yhteistyön piiriin.

Yhteisen sosiaali- ja terveydenhuollon tavoitteena on parantaa muun muassa erityispalveluja sekä hallinto- ja tukipalveluja.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot