Mainos

Kolmen kunnan ydinvoimakysely

Kolmessa kunnassa - Pyhäjoella, Ruotsinpyhtäällä ja Simossa - käynnistetään ympäristövaikutusten selvitys, jonka tarkoitus on selvittää onko kyseisiin kuntiin mahdollista perustaa ydinvoimala. MTV:n uutiset kysyi kuntien valtuutettujen mielipiteet ydinvoimahankkeesta.

Suomalainen energiayhtiö Fennovoima käynnistää uuden ydinvoimalan sijoituspaikkaa koskevan ympäristövaikutusten arvioinnin (YVA) Pyhäjoella Hanhikiven alueella, Ruotsinpyhtäällä Gäddbergsön- Kampuslandetin alueella ja Simossa Karsikon-Laitakarin alueella.YVAn tuloksena on mahdollista yksityiskohtaisesti arvioida, kuinka hyvin alueet soveltuvat ydinvoimalan sijoituspaikaksi. YVA-menettelyn arvioidaan valmistuvan vuoden 2009 alussa.

MTV:n uutiset kysyi Pyhäjoen, Ruotsinpyhtään ja Simon kunnanvaltuustojen jäseniltä mielipiteet ydinvoimalan rakentamisesta.

Kunnanvaltuutetuilta kysyttiin seuraavat kaksi kysymystä:

1. Kannatatteko ydinvoimalan rakentamista kuntaanne ( jos YVA-arviot sitä puoltavat)? Vastausvaihtoehdot: Kyllä, Ei, En osaa sanoa/Ei kantaa

2. Mikä on arvionne kuntalaistenne kannasta ydinvoimalan rakentamisesta? Vastausvaihtoehdot: Puoltaa rakentamista, Vastustaa rakentamista, Eivät vielä tiedä/Kuntalaisten kannat menevät tasan.

Valtuutettujen perusteluja vastauksiinsa

KYLLÄ, kannatan ydinvoimalan rakentamista kuntaani ( jos YVA-arviot sitä puoltavat):

- Ydinvoima toisi toivottua piristystä kuntaan ja samalla uusia työpaikkoja ja vaurautta, ei pelkästään Pyhäjoelle, vaan koko Raahen seutukunnalle.

- Miksi pitäisi kieltäytyä, jos se rakennetaan? Ydinvoimala toisi suuret taloudelliset hyödyt kuntaan.

- Saadaan puhtainta energiaa, mitä tällä hetkellä voidaan tuottaa.

- (Ydinvoimala olisi) alueellisesti merkittävä tulonlähde. Jos YVA ei tue voimalan rakentamista, niin silloin ei pitäisi voimalaa rakentaa.

EI, vastustan ydinvoimalan rakentamista kuntaani:

- Ydinvoimaa ei pystytä hallitsemaan. Uraanin tuotanto saastuttaa. Jätteiden käsittely on ratkaisematta ja laitosten purkaminen on ongelmallista. Ydinvoima on suuri riski jo toimiessaan, saati sitten jätteet. Haluan jättää lapsille ja lapsenlapsilleni turvallisen eliympäristön.

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot