Mainos
Mainos

Kolmikko pohti jälleen Vanhasen asemaa

Keskusrikospoliisi, oikeuskansleri ja Valtakunnansyyttäjänvirasto pohtivat jälleen tiistaina pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) asemaa vaalirahakohuun liittyvässä rikostutkinnassa. Vanhasta ei edelleenkään epäillä rikoksesta, mutta oikeuskansleri Jaakko Jonkka kerää tiiviisti tietoa omia ratkaisujaan varten.

- Päivitämme oikeuskanslerin tietoja, joita hän pyytää. Jonkka tekee ratkaisun, viedäkö asia perustuslakivaliokuntaan. Kun meillä on tämä kokonaisuus tutkinnassa, niin toki on oletettavaa, että täältä tulee jotain myös Vanhaseen liittyen, sanoo KRP:n tutkinnanjohtaja Veli-Matti Räsänen.

Jonkalla on ratkaistavanaan myös kaksi Vanhasen toimista tehtyä kantelua. Kyse on siitä, oliko Vanhanen jäävi päättäessään Raha-automaattiyhdistyksen tuesta Nuorisosäätiölle, kun oli juuri saanut säätiöltä tukea presidentinvaalikampanjaansa.

Vanhasen rooli on esillä esitutkinnassa, joka liittyy RAY:n hallituksen entiseen puheenjohtajaan Jukka Vihriälään (kesk.). Vihriälää on epäilty lahjuksen ottamisesta.

Keskusrikospoliisi, oikeuskansleri ja valtakunnansyyttäjänvirasto pohtivat esitutkinnan aloittamista Vanhasen toiminnasta jo joulukuussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme