Mainos
Mainos

Koloradonkuoriainen voi jäädä pysyvästi sinnittelemään Suomeen

Perunan tuholainen koloradonkuoriainen voi levitä Suomeen pysyvästi. Koloradonkuoriaisia väitöstyössään tutkinut filosofian maisteri Sanna Boman havaitsi, että geneettiset tekijät tai Suomen kesälämpötilat eivät rajoita kuoriaisten selviytymistä. Väitöskirja tarkastetaan Jyväskylän yliopistossa 5. joulukuuta.

Bomanin mukaan koloradonkuoriaiset pystyvät kehittymään ja selviytymään Suomen kesäolosuhteissa. Koleina kesinä toukkien kuolleisuus on kuitenkin korkea.

Kylmät talvet eivät estä koloradonkuoriaisten tuloa. Venäjällä kuoriaisten pohjoisimmat esiintymät ovat Petroskoissa, missä talvi on kylmempi kuin Etelä-Suomessa.

Toistaiseksi koloradonkuoriainen ei ole onnistunut asettumaan meille pysyvästi. Tuholaisten on todettu talvehtineen, mutta esiintymät on kyetty hävittämään. Viime kesänä Suomessa ei havaittu lainkaan koloradonkuoriaisia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme