Mainos
Mainos

Koloradonkuoriaisia löydetty Sysmästä

Kesän ensimmäinen koloradonkuoriaisen esiintymä perunakasvustosta löytyi eilen Sysmästä Päijät-Hämeestä, kertoi Evira tänään.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira sai tiedon esiintymästä Hämeen ELY-keskuksesta, jonne viljelijä oli ottanut yhteyttä heti kuoriaiset havaittuaan.

Varhaisperunan viljelijä havaitsi pellossaan yhden aikuisen kuoriaisen ja kolme lukuisien toukkien muodostamaa pesäkettä. Niissä oli sekä pieniä että jo lähes täysikasvuisia toukkia. Aikuinen, lisääntymiskykyinen kuoriainen on ollut pellossa jo pari viikkoa.

Eviran tarkastajat aloittivat kuoriaisen torjuntatoimet viljelmällä heti eilisiltana.

Toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, mistä kuoriainen on peltoon tullut. Evira kehottaa erityisesti Hämeen seudun perunan ammatti- ja kotitarveviljelijöitä tarkkailemaan huolellisesti viljelmiään koloradonkuoriaisen varalta.

Koloradonkuoriaisten havainnoista pitää välittömästi ilmoittaa päivystysnumeroon 0408014407 (klo 9–20, myös viikonloppuisin).

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme