Mainos
Mainos

Koloradonkuoriaisia löytyi Kesälahdelta

Havaitussa pesäkkeessä oli noin sata toukkaa, jotka hävitettiin torjunta-aineruiskutuksella. Aikuisia kuoriaisia tai koteloita ei ole todettu vielä tänä kesänä.

Koloradonkuoriaisista on tehty uusi löytö tänään. Kuoriaisen toukkapesäke tavattiin Kesälahdella Pohjois-Karjalassa perunapellolta. Viime viikolla tehtiin vastaavanlainen kuoriaishavainto Parikkalassa.

Kesälahden esiintymän löysi Pohjois-Karjalan TE-keskuksen tarkastaja, joka kartoitti alueen tilannetta. Parikkalan tapauksen vuoksi perunakasvustoja on tällä viikolla tarkastettu Parikkalassa, Kesälahdella ja Punkaharjulla.

Kesälahden toukkapesäke oli muutaman neliön kokoinen. Sieltä löytyi noin sata toukkaa, jotka hävitettiin torjunta-aineruiskutuksella.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta kerrotaan, että molemmat löydöt viittaavat lähiseudulla talvehtineeseen kantaan. Aikuisia kuoriaisia tai koteloita ei ole todettu.

Koloradonkuoriaisen toukka on punertavan oranssi ja sen kyljissä on kaksi riviä mustia pilkkuja. Täysikasvuinen toukka on noin sentin mittainen. Koloradonkuoriaishavainnoista tai epäilyistä pitää ilmoittaa välittömästi Eviran kasvintarkastukseen tai TE-keskuksen kasvintarkastajalle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme