Mainos
Mainos

Koloradonkuoriaisten torjuntaruiskutukset käynnissä

Koloradonkuoriaisia on hävitetty torjuntaruiskutuksilla kolmella perunaviljelmällä Etelä-Karjalassa. Kemiallista torjuntaa tehdään tapauksittain ja se ajoitetaan toukan kuoriutumisvaiheeseen.

Pieneltä kotipellolta kuoriaisen hävittäminen onnistuu edelleenkin parhaiten käsin. Perunatuholaisia on löytynyt jo 45 perunakasvustosta, joista valtaosa on Etelä-Karjalassa. Viime viikolla tehtiin yksi havainto Asikkalassa saakka, joten viranomaiset painottavat säännöllisen tarkastuksen tärkeyttä. Myös kotitarveviljelijöiden on syytä tutkia peltonsa päivittäin.

Koloradonkuoriaisten torjunnassa käytetään juurikasvien torjuntaan hyväksyttyjä torjunta-aineita ja valtio korvaa viljelijöille torjuntamääräysten noudattamisesta koituvat menot. -Ruiskutukset tehdään aina tapauskohtaisesti ja määrä-alalla. Myöhemmin sadosta tehdään vielä jäämätutkimukset, kertoo ylitarkastaja Raija Valtonen Kasvintuotannon tarkastuskeskuksesta. Valtonen on siirtänyt toimistonsa Helsingistä Etelä-Karjalan maaseutukeskukseen, jotta voitaisiin nopeuttaa kuoriaisten torjuntaan vaadittavien päätösten tekemistä.

Valtosen mukaan torjuntatoimien tavoitteena on kuoriaisen hävittäminen niin, ettei kotimaista kantaa pääse kehittymään seuraavien kesien riesaksi. Luomuviljelmillä sitkeää tuholaista ei ole toistaiseksi tavattu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme