Mainos
Mainos

Koloradonkuoriaisuhkaan varaudutaan

Kasvintuotannon tarkastuskeskus on varautunut koloradonkuoriaisten ilmestymiseen toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa.

Tarkastuskeskus tietenkin toivoo, että mahdolliset viimekesäiset kolarodonkuoriaiset olisivat kuolleet pakkaseen, mutta näin ei välttämättä ole käynyt. Kasvintuotannon tarkastuskeskus seuraa maan ja ilman lämpötilan kehitystä Kaakkois-Suomessa ja kaikkialla, missä kuoriaisia oli viime kesänä. Kuoriaisten torjuntaan ryhdytään välittömästi, jos niitä tavataan. Valtio maksaa viljelijöille torjunnasta aiheutuvat kustannukse.

Viime kesän kuoriaispellot on velvoitettu istuttamaan varhaisperunaa kuoriaisen houkutuskasviksi. Usein varhaisperunaa viljellään katteen alla, joten aikuinen kuoriainen voi nousta maasta hyvinkin varhain. Viranomaiset tarkkailevat katteen alla viljeltäviä varhaisperunakasvustoja heti niiden taimettumisen jälkeen.

Kasvintuotannon tarkastuskeskus tiedottaa heti, kun koloradonkuoriaisille otollinen lämpötila lähestyy H-hetkeä, ja kun varhaisperunaviljelmiä aletaan tarkastaa. Tarkastuskeskus kertoo myös välittömästi koloradonkuoriaisten mahdollisesta löytymisestä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme