Mainos
Mainos

Komennusmiehet poistuivat työpaikoiltaan

Vuodenvaihteessa voimaan astunut laki komennusmiesten päivärahaverotuksesta on jättänyt tulkinnanvaraa.

Yli 2000 komennusmiestä on aloittanut puolilta päivin lakon. Työnseisaus koskee Turun ja Rauman telakoita ja Porvoon öljynjalostamoa.

Turun telakalta on lakossa noin 1000 komennusmiestä ja Raumalta lähes 800, kertoo toimitsija Jyrki Yrttiaho Turun metallityöväen ammattiosasto 49:stä. Porvoon komennusmiehiä on Yrttiahon tietojen mukaan lakossa useita satoja.

Työnseisauksella komennusmiehet vaativat matkakorvausten ja päivärahojen jälkiverojen poistoa. Laki päivärahaverotuksesta on jättänyt tulkinnanvaraa, minkä seurauksena maaliskuun lopussa nähtiin työnseisauksia eri aloilla.

Valtionvarainministeri Eero Heinäluoman kaksi viikkoa sitten perustama työryhmä on luvannut selvittää lain tulkinnanvaraisuutta. Komennusmiehet ovat tyytymättömiä myös työryhmän etenemiseen.

Työnseisaus jatkuu loppuviikon ajan.

Komennusmies on työntekijä, joka tekee tilapäistä, mutta pitkäkestoista työtä kotiseutunsa ulkopuolella ja on tästä syystä oikeutettu päivärahaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme