Mainos
Mainos

Komennusmiesten lakko jatkuu

Metalli- ja laivanrakennusteollisuuden komennusmiehen lakko on mielenilmaus verottajaa vastaan. Kiista päivärahojen taannehtivasta verottamisesta on kuumentanut tunteita jo pitkään.

Metalli- ja laivanrakennusteollisuuden komennusmiesten lakko jatkuu tänään. Työnseisaus koskee Aker Yardsin Turun ja Rauman telakoita sekä Neste Oilin Porvoon öljynjalostamoa.

Porvoossa työnseisaukseen osallistuu Neste Oilin pääluottamusmiehen Toni Laihon mukaan ainakin yli 500 työntekijää. Eilisessä lakkokokouksessa komennusmiehiä oli yli 550, joiden hän uskoo olevan varmasti lakossa. Porvoon öljynjalostamon uuden tuotantolinjan parissa työskentelee noin 1800 komennusmiestä.

- Tämä lakko on harmillinen sinällään, koska kärsivä osapuoli on sellainen, jolla ei ole tämän kiistan kanssa mitään tekemistä, Porvoon öljynjalostamon käyttöönottopäällikkö Tapio Vanhanen sanoo.

Vanhanen uskoo Laihon arvion olevan alakanttiin. Hänen mukaansa lakkoilevien komennusmiesten määrä on lähempänä tuhatta. Tarkemmat luvut selviävät iltapäivän aikana.

Turussa tuhannesta komennusmiehestä arveltiin lakossa olevan 800. Raumalla uskottiin noin sadan komennusmiehen 450:stä tulevan töihin.

Aker Yardsin viestintäpäällikkö Sinikka Railon mukaan komennusmiesten kanssa pyritään neuvottelemaan, jotta he palaisivat töihin ennen viikonloppua. Komennusmiehet olivat lakossa viimeksi maaliskuussa. Railo kertoo, että silloin Aker Yards sai osan komennusmiehistä palaamaan töihin ennen lakon loppumista.

Railo ei vielä aamupäivällä pystynyt arvioimaan lakon vaikutuksia telakoille.

- Yksi päivä ei tunnu vielä missään. Totta kai tuhannen hengen poissaololla on jotain vaikutusta, jos he ovat koko viikon poissa, Railo sanoo.

Lakko alkoi eilen puoliltapäivin, ja sen on määrä jatkua loppuviikon. Taustalla ovat komennusmiesten verotukseen liittyvät kiistat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme