Mainos
Mainos

Komennustyöläisille laajempi päivärahojen maksuoikeus

Valtiovarainministeriön asettama työryhmä esittää lisää verovapaita päivärahoja komennusmiehille.

Muualla kuin oman työnantajan toimipaikassa työskentelevän matkoja työntekemispaikalle pidettäisiin aina verovapaisiin korvauksiin oikeuttavana, jos työskentely on tilapäistä tuloverolaissa tarkoitetulla tavalla.

Lisäksi edellytettäisiin, että verovelvollinen on työntekemispaikalle matkustamisen takia yöpynyt tilapäisissä majoitustiloissa, ja että komennuspaikka sijaitsee riittävän etäällä verovelvollisen asunnosta. Tällaisena etäisyytenä pidettäisiin 80-100 kilometriä.

Muutos laajentaisi merkittävästi yöpyvien komennusmiesten päivärahaoikeutta, joka ei enää riippuisi varsinaisen työpaikan olemassaolosta. Myös työkohteisiin suoraan palkatut tilapäismajoituksessa yöpyjät olisivat oikeutettuja päivärahoihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot