Mainos
Mainos

Komentaja Jyrki Berner: Maajoukkojen lähettäminen Kosovoon luultavaa

Maanpuolustuskorkeakoulun komentaja Jyrki Berner pohti tämän aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä sotilasliitto Naton tulevaa taktiikkaa.

Bernerin mukaan on selvää, että Nato on aliarvioinut serbien kestävyyden. Albianiasta käsin toimintansa aloittavat Apache-helikopterit ovat kylläkin tehokkaita panssaroituja maajoukkoja vastaan, mutta niillä tuskin pystytään ratkaisemaan kriisiä. Taisteluhelikopterien käyttö myös lisää Naton tappioiden todennäköisyyttä, sillä kopterit lentävät hitaasti ja matalalla, jolloin ne ovat alttiita serbien ilmatorjunnalle.

Albaniaan nyt lähetettyjen noin 3 000 miehen vahvuisten laskuvarjojoukkojen tehtävä on lähinnä tukea ja suojata helikopteritukikohdan toimintaa. Berner kuitenkin sanoi, että laskuvarjojoukkojen toiminta edellyttää jossakin vaiheessa myös varsinaisten maajoukkojen läsnäoloa.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme