005f09 SuomiAreena.fi
Mainos
Mainos

Hakemaasi sivua ei löytynyt

Mainos
0060e9 007b9
0 HTTP/1.1 200 OK Server: Apache-Coyote/1.1 X-Accel-Expires: 6 Content-Type: text/html;charset=UTF-8 Content-Language: en Vary: Accept-Encoding Date: Mon, 24 Sep 2018 07:24:35 GMT Accept-Ranges: bytes Transfer-Encoding: chunked Connection: keep-alive 00ad7d Komentajakapteeni Afganistanista: Suomen tilanteissa ei siviiliuhreja - Kotimaa - Uutiset - MTV.fi
Mainos
Mainos

Komentajakapteeni Afganistanista: Suomen tilanteissa ei siviiliuhreja

Komentajakapteeni Juha-Antero Puistola Maanpuolustuskorkeakoulusta vakuuttaa, että Afganistanissa ei ole tullut siviiliuhreja niissä tilanteissa, joissa suomalaissotilaita on ollut mukana.

- Tähän tietovuotoon (Yhdysvaltain joukkojen siviiliuhreista Afganistanissa) liittyen kaikki asiakirjat pyritty tarkastamaan mukaan lukien viittaukset suomalaisiin ja suomalaisiin yksiköihin. Niissä ei ole sellaista tietoa, eli suomalaiset eivät ole olleet operaatioissa, joissa olisi tullut siviiliuhreja.

Puistola kertoi MTV3:n Kymmenen Uutisissa, että Maanpuolustuskorkeakoulun ihmiset on koulutettu tekemään asianmukainen ilmoitus kaikista laukaustenvaihdoista ja muista tilanteista.

- Ilmoitukset tehdään ja tutkitaan, ja niistä myös tiedotetaan. Kaikista tapauksista, joita Afganistanissa on tullut, on mediatiedotteet laadittu.

Puistolan lausunto liittyy Yhdysvaltain julkisuuteen vuotaneisiin sotilasraportteihin, joissa kerrotaan Afganistanin siviiliuhreista. Presidentti Barack Obama on myöntänyt vuotaneet tiedot oikeiksi.

(MTV3)

LUE MYÖS:

Kommentoi

Mainos
00495f 00a64

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme

0