Mainos
Mainos

Kometin uhrit yhä korvauksitta

Viime uutena vuotena Komet Bomb -ilotulitteista vammautuneet sadat ihmiset ovat yhä ilman vahingonkorvauksia.

Lähes kolmesataa ihmistä sai vammoja tästä tulitteesta vuosi sitten. Helsingin käräjäoikeudessa on käynnissä pitkä oikeusjuttu - syytteessä turmista ovat tähtipommien maahantuojan Tulilon edustajat.

Kiperin kohta ovat vahingonkorvaukset. Kukaan loukkaantuneista ei ole saanut markkaakaan korvauksia. Oikeuskäsittely kun on vieläkin kesken.

Korvausvaatimukset ovat valtavia. Yksittäiset uhrit vaativat amerikkalaistyyliin miljoonia. Tarkka vaatimusten kokonaissumma ei ole vielä selvä. Se kohoaa useisiin kymmeniin miljooniin markkoihin.

Jotkut uhrit ovat käyneet jopa viisi kertaa leikkauksessa. Ruutia on jäänyt pysyvästi ihon alle. Hermoja on tuhoutunut. Palovammakasvaimia on ilmestynyt.

Uhrit ovat arvostelleet maahantuojaa siitä, että se ei ole ilmoittanut omien vakuutustensa ehtoja. Maahantuojan puolelta vetkutteluväitteet kiistetään. Tilanteen arkuutta kuvaa se, että osapuolet kieltäytyvät antamasta haastatteluja tv-kameralle.

Jos maahantuoja tuomitaan korvauksiin, oikeus joutuu tekemään vaikean arvioinnin: miten arvokas on ihmisen työkyky tai ulkonäkö.
(MTV3/Jussi Eronen)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme