Mainos
Mainos

Komi muistutti Karjalan merkityksestä

Karjalan liiton varapuheenjohtaja Katri Komi vaatii, että keskustelua Karjalan asemasta pidetään yllä ulkopolitiikassa. Hän puhui tänään rautulaisten pitäjäjuhlien päätilaisuudessa Joroisissa Etelä-Savossa.

-Vaikka välillä tuntuu siltä, että Suomen ulkopoliittinen johto kokee Karjalan vain palautusasiana ja siitä puhuvat häirikköinä, Karjalan tulisi kuulua pysyvästi maamme ulkopoliittiselle asialistalle, Komi esitti.

Rautulaiset viettävät kesätapaamisiaan joka toinen vuosi. Seuraan kuuluvien henkilöiden sukujuuret ovat Raudussa Karjalan Kannaksella.

Rautulaisten pitäjäseuraan kuuluu 1300 henkeä. Jäsenmäärä on pysynyt vuodesta toiseen saman suuruisena, vaikka Raudussa syntyneiden määrä vähenee kuolemien vuoksi koko ajan. Tämä on osoitus siitä, että rautulaisen perinteen vaaliminen koetaan tärkeäksi.

Tällä haavaa seurassa on jäseniä, jotka ovat ns. kolmannen polven rautulaisia. Yhdistyksessä on myös jaos nuorille jäsenille.

Rautulaisten pitäjäseura perustettiin 1948 Pieksämäellä. Kymmenen vuotta myöhemmin seura perusti jäsenistöä yhdistämään ja rautulaista perinnettä vaalimaan lehden, joka ilmestyy kuusi kertaa vuodessa.

(MTV3-STT)
Karjalan liitto

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot