Mainos
Mainos

Komissio ehdottaa EU-maille 50 000 pakolaisen ohjelmaa – Suomi ottaa 750 ihmistä

EU-komissio on antanut ehdotuksensa lähivuosien pakolaisohjelmaksi. Komissio ehdottaa, että jäsenmaat ottaisivat ainakin 50 000 kansainvälisen suojelun tarpeessa olevaa ihmistä kahden seuraavan vuoden aikana. Tavoite on kunnianhimoinen, sillä ehdotus on aiempaa suurempi.

EU-maat ovat vastaanottaneet ohjelmassa heinäkuun 2015 jälkeen 23 000 pakolaista, kun mukaan lasketaan myös Turkin kanssa tehty sopimus.

Suomi on jo vastannut komissiolle ottavansa ohjelman kautta 750 pakolaista vuodessa eli vuotuisen pakolaiskiintiön verran.

Tavoitteena salakuljetuksen hillitseminen

Ottamalla hädässä olevia ihmisiä suoraan lähtömaista EU pyrkii hallitsemaan maahanmuuttoa. Tavoitteena on luoda turvallisia reittejä Eurooppaan, jotta salakuljettajien pyörittämä laiton maahanmuutto saataisiin kuriin.

Komissio toivoo, että jäsenmaat ottaisivat pakolaisia varsinkin Pohjois-Afrikasta ja Afrikan sarvesta, erityisesti Libyasta, Egyptistä, Nigeristä, Sudanista, Tshadista ja Etiopiasta. Pakolaisia otetaan vastakin myös Turkista ja Lähi-idästä.

Komissio rohkaisee jäsenmaita rahallisella korvauksella. Ohjelmaa on varattu 500 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme