Mainos
Mainos

Komissio jatkaa Pohjois-Suomen EU-tukien maksatusta

Tukien maksaminen keskeytettiin viime maaliskuussa, koska komission tarkastuksessa oli havaittu puutteita ESR-tukien hallinnoinnissa.

EU:n komissio jatkaa Pohjois-Suomen ESR-tukien maksatusta. Komission kanta tuli esille Porvoossa Euroopan sosiaalirahaston seurantakomitean kokouksessa.

Komissio keskeytti Pohjois-Suomen tukien maksatukset puoli vuotta sitten. Komission tammikuisessa tarkastuksessa oli havaittu puutteita ESR-tukien hallinnoinnissa.

Komissio pyysi Suomen viranomaisilta selvitystä ja toimintasuunnitelmaa valvonnan parantamiseksi. Työministeriö ja sisäministeriö antoivat kesän alussa vastineensa komissiolle. Se sisälsi joitakin toimenpideuudistuksia.

Komissiolta ei ole vielä tullut virallista päätöstä, mutta sen kannasta kertoivat Porvoon kokoukseen osallistuneet komission edustajat. Suomen on jatkossa otettava huomioon komission suositukset tukien hallinnoinnissa.

Tukien maksatuksen keskeytys ei ole vaikuttanut ESR-hankkeiden rahoitukseen Pohjois-Suomessa. Komission osuus rahoituksessa haetaan jälkikäteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme