Mainos
Mainos

Komissio kovistelee Suomea puolivalmiista autoverolaista

EU:n komissio kovistelee edelleen Suomea autoverosta. Suomella on vaikeuksia antaa komission viralliseen huomautukseen selkeitä vastauksia, sillä hallituksen esitys uudeksi autoverolaiksi on vasta eduskunnan käsiteltävänä.

Hallituksen EU-ministerivaliokunta totesi tänään, että Suomi joutuu vastaamaan komission huomautukseen olemassa olevan tiedon pohjalta, ellei uusi laki ole tullut eduskunnassa hyväksytyksi ennen komission määräaikaa, joka on 19. helmikuuta.

Huomautus tuli juuri joulun alla, ennen kuin hallitus oli ehtinyt antaa uuden autoveroesityksensä eduskunnalle. Komission huomautus koskee sekä uusina että käytettyinä maahantuotavien autojen verotusta.

Komissio epäilee huomautuksessaan, että autovero on perussopimuksen vastainen tulli tai vastaava maksu. Suomi kiistää tämän ja huomauttaa, että myös EY-tuomioistuin on Siilin-tuomiossaan todennut autoveron sinänsä lailliseksi. Osa huomautuksesta perustuu juuri Siilin-tuomioon ja Suomi vastaa siksi, että uusi autoverolaki on parhaillaan käsiteltävänä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot