Mainos
Mainos

Komissio lupaa pitää rekkakuskien oikeusturvan esillä

Euroopan komissio lupaa pitää EU:n kansalaisten ja erityisesti autoilijoiden oikeusturva-asiat esillä Venäjän ja EU:n välisen sekakomitean ja eri työryhmien kokouksissa. Kansalaisten oikeusturva-asia kuuluvat kuitenkin jäsenvaltioille, vastasi komissio euroedustaja Mirja Ryynäsen (kesk.) tekemään kirjalliseen kysymykseen.

Ryynänen on peräänkuuluttanut oikeusturvaa vangituille autoilijoille, jotka tahattoman kuolonkolarin vuoksi ovat joutuneet vankilaan useiksi kuukausiksi.

Myös kokoomuksen euroedustajat ovat huolissaan autoilijoiden oikeusturvasta Venäjällä. He vaativat tänään Strasbourgissa komissiolta toimenpiteitä rekkakuskien mielivaltaisen rahastuksen lopettamiseksi. Edustajien mukaan Venäjän viranomaiset ovat jo kuukauden ajan vaatineet rekka-autonkuljettajilta GSM- ja LA-puhelinten käyttölupamaksuja. Jos kuljettajalla ei ole ollut kyseistä lupaa, on puhelimet rikottu tai takavarikoitu.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme