Mainos
Mainos

Komissio uhkaa Suomea EY-tuomioistuimella

EU:n komissio aikoo viedä Suomen EY:n tuomioistuimeen Senaatti-Kiinteistöjen hankintojen vuoksi.

EU:n komissio on päättänyt ryhtyä kymmenessä tapauksessa toimiin julkisia hankintoja koskevan EU-lainsäädännön toimeenpanemiseksi. Komissio on päättänyt nostaa kanteen myös Suomea vastaan.

Suomen valtion kiinteistöistä vastaava hankintaviranomainen Senaatti-Kiinteistöt teki keittiövälineitä koskevan 176 000 euron arvoisen sopimuksen ilmoittamatta sitä. Summa on julkisia hankintoja koskevien direktiivien soveltamisen kynnysarvon alapuolella.

Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen oikeuskäytäntö kuitenkin vahvistaa, että hankintaviranomaisen on tällaisessa tapauksessa varmistettava, että ilmoittelu on riittävän laajaa kilpailun takaamiseksi kansallisuuteen perustuvan syrjinnän välttämiseksi ja hankintamenettelyjen tasapuolisuuden varmistamiseksi.

Tästä syystä komissio on lähettänyt Suomelle perustellun lausunnon eli komissio uhkaa viedä Suomen EY:n tuomioistuimeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot