Mainos
Mainos

Komissiolta tukea Suomen rekkaratkaisulle

Komissio ei näe ongelmaa poikkeuslupien myöntämisessä, kunhan Suomen ratkaisut eivät vaikuta kansainväliseen kilpailuasetelmaan kuljetusmarkkinoilla.

EU:n komissio tukee Suomen pyrkimystä löytää ratkaisu, jolla ylileveitä rekkoja voidaan kansallisesti käyttää vielä muutaman vuoden ajan. Komission kanta käy ilmi kirjeestä, jonka liikenneministeri Susanna Huovinen sai EU:n liikennekomissaari Jacques Barrot'lta. Huovinen keskusteli asiasta Barrot'n kanssa myös Suomen hallituksen ja komission tapaamisessa Helsingissä.

Komissio ei näe ongelmaa poikkeuslupien myöntämisessä esimerkiksi kotimaisissa hakekuljetuksissa käytettäville ajoneuvoille. Se korostaa kuitenkin, että Suomen ratkaisut eivät saa vaikuttaa kansainväliseen kilpailuasetelmaan kuljetusmarkkinoilla.

Ministeri Huovinen on tyytyväinen komission kantaan.

- Korostin liikennekomissaari Barrot'lle, että Suomen hallituksen mielestä rekkojen sisätilojen kaventaminen ei vaikuta kansainväliseen kilpailuun, koska niiden kuljetuskapasiteetti on sama kuin ulkomitoiltaan kapeampien rekkojen, Huovinen toteaa liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteessa.

Barrot kertoi Huoviselle myös, että komissio on käynnistänyt valmistelut kuljetusyksiköiden mittoja koskevien sääntöjen uudistamiseksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot