Mainos
Mainos

Kommodori MTV:lle: Tunnistamaton kohde tullaan saamaan selville

Merivoimien operaatiopäällikkö Olavi Juntunen sanoo olevansa varma siitä, että Suomen aluevesillä havaittu vedenalainen kohde saadaan selville.

Juntunen ei kuitenkaan halua ottaa kantaa siihen, oliko havaittu kohde sukellusvene.

– Olen täysin varma siitä, että meidän järjestelmä tuottaa tiedon siitä, mikä tämä oli. Se perustuu siihen, että tutkinnassa suljemme pois kohteita, mistä äänessä ja havainnoissa voi olla kyse. Lopulta jotain jää jäljelle, mutta en osaa vielä sanoa, mitä se on, Juntunen kommentoi.

Siihen, minkä takia mahdollinen sukellusvene Suomen aluevesillä olisi ollut, Juntunen ei halua ottaa kantaa. 

Voi olla myös laite tai heijastuma

Hänen mukaansa tunnistamaton kohde voi olla sukellusveneen sijaan jonkinlainen vedenalainen laite tai ääniheijastuma jostakin muualta. Tutkinta on käynnissä, ja se saattaa kestää muutamista päivistä muutamiin viikkoihin.

Juntusen mukaan Itämeren pinnan alla tapahtuu paljon, mutta vedenalaisten havaintojen saaminen Suomen aluevesillä on erittäin harvinaista. Hänen mukaansa matalat rannikkovedet ovat Suomelle ja maan aluevalvonnalle hyvä asia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme