Mainos
Mainos

Kömpelöt tietojärjestelmät vaarantavat potilasturvallisuutta

Lääkäriliiton mukaan terveydenhuollon kömpelöt tietojärjestelmät vaarantavat jo potilasturvallisuutta, kertoo Helsingin Sanomat.

Kehnosti toteutetut käyttöliittymät vievät lääkäreiltä aikaa, jota muuten voisi käyttää potilaiden hoitoon. Myös potilasturvallisuus saattaa vaarantua, jos kömpelöstä tietojärjestelmästä ei kiireessä löydy tärkeää tietoa.

Ongelmia aiheuttavat lisäksi terveydenhuollossa käytettyjen eri ohjelmien valtava määrä, jotka eivät ole yhteensopivia. Nyt tietoja joudutaan siirtämään niiden välillä pahimmillaan käsin.

Ongelmaa on yritetty ratkaista kansallisen terveystiedon arkistolla, joka kokoaisi eri järjestelmien tiedot yhteen. Nykyisin tiedot ovat hajallaan, hankalakäyttöisten käyttöliittymien ja useiden tietokoneen näytölle aukeavien ikkunoiden takana.

Arkiston käynnistys on kuitenkin jo vuosia myöhässä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot