Mainos
Mainos

"Kondomilausunto ei muuta katolista ehkäisyopetusta"

Paavin lausunto kondomin käytöstä ei muuta mitenkään katolisen kirkon opetusta seksuaalisuudesta ja ehkäisystä, sanoo Suomen Katolisen tiedotuskeskuksen johtaja Marko Tervaportti.

Paavi Benedictus XVI toteaa ensi viikolla julkaistavassa kirjassa, että kondomin käyttö voi olla joissain tapauksissa sallittua hiv-tartunnan välttämiseksi.

Raskauden ehkäisyyn kondomia ei edelleenkään sallita.

- Tässä yritetään inhimillistää kärsimyksiä, joita saattaa aiheutua ei-kristillisen käytöksen seurauksena, Tervaportti muotoilee.

Hänen mukaansa kondomia voi käyttää esimerkiksi maksetussa seksissä. Tällöin kondomi ehkäisee sairauksia, vaikka sen käyttö ei olisikaan moraalisesti oikein.

Tervaportin mukaan paavin kannanotto ei ole merkki uudistuksesta, vaan kirkon olemassa olleen kannan selkeästä muotoilusta.

- On hyvin vaikea nähdä, että tällä olisi erityisiä seurauksia sen suhteen, miten katolinen kirkko toimii vaikka Afrikassa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme