Mainos
Mainos

Kone kiistää sisäpiiriepäilyt

Koneen sisäpiiriepäilyjen perusteena on se, että yhtiön pääjohtaja ja hallituksen sihteeri ostivat miljoonilla euroilla Partekin osakkeita juuri ennen kuin Kone julkisti ostotarjouksensa Partekista.

Helsingin rikospoliisi epäilee Koneen pääjohtajaa Antti Herliniä ja yhtiön hallituksen sihteeriä Tapio Hakakaria sisäpiiritiedon väärinkäytöstä Partekin osakkeella.

Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan poliisi tutkii heidän toimintaansa ennen Koneen ja Partekin fuusiota 2002. Epäiltyjen piiri saattaa laajeta, kun poliisi etenee tutkinnassa.

Sisäpiiriepäilyjen perusteena on se, että Antti Herlin ja Tapio Hakakari ostivat miljoonilla euroilla Partekin osakkeita Herlinien sukuyhtiön Security Tradingin salkkuun. He ostivat osakkeet ennen kuin Kone julkisti Partekin ostotarjouksen, joka nosti huomattavasti Partekin kurssia. Kun sijoitusyhtiö Security Trading luopui Partek-osakkeistaan, se sai arviolta 1,5 miljoonan euron myyntivoiton.

Tänään julkaistussa lehdistötiedotteessa Herlin ja Hakakari kiistävät tietävänsä Helsingin Sanomissa mainitusta Rahoitustarkastuksen jättämästä rikosilmoituksesta. He kertovat, että Helsingin rikospoliisi ei ole ollut heihin yhteydessä eikä ole tiedusteltaessa kommentoinut asiaa.

Hakakari kuitenkin lisää, että itse asia eteni aikanaan pääpiirteissään siten kuin Helsingin Sanomat kirjoitti. Lehden mukaan viimeiset Security Tradingin Partek-ostot tehtiin noin kuukautta ennen kuin Herlin tiedusteli valtion edustajalta, onko Partek kaupan.

Sekä Hakakari että Herlin kiistävät kaikki epäilyt sisäpiiritiedon väärinkäytöstä tai muista laittomuuksista ja ilmoittavat tukevansa viranomaisia asian selvitystyössä. Hakakari lisää, että ostotarjous laski Koneen osakekurssia, joten Security Trading ei hyötynyt fuusiosta.

- Asiasta ei ole tällä hetkellä muuta tietoa eikä sillä ole vaikutusta KONEen toimintaan, kerrotaan tiedotteessa.

(MTV3-STT)

(Yhdeksän uutiset 23.05.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme