Mainos
Mainos

Koneen Herlin osti kartanolinnan - myös kumppanit suurtilallisia

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Suitian kartanolinna on myyty Siuntiossa Uudellamaalla.

Ostajina ovat Koneen ja Sanoman hallituksen puheenjohtaja ja suuromistaja Antti Herlin, Gustav Rehnberg ja Henrik Rehnberg sekä heidän perustamansa yhtiöt. Rehnbergit ovat paikkakuntalaisia viljelijöitä ja suuria maanomistajia ja karjankasvattajia Gårdskullan kartanosta. Tässä kartanossa Rehnbergit ylläpitävät mm. maatalousmuseota ja kahvilaa sekä järjestävät joulukuusenhakuretkiä.

Senaatti-kiinteistöstä kerrotaan, että kauppahinta on 11,7 miljoonaa euroa.

Kauppaan sisältyy alueen yli 60 rakennusta ja noin 726 hehtaaria maata. Kauppakirja allekirjoitettiin maanantaina, mutta kauppa vaatii toteutuakseen vielä eduskunnan hyväksynnän.

Ostajien tarkoituksena on jatkaa normaalia maa- ja metsätalouden harjoittamista. Päärakennuksen, eli 1 300 neliön kokoisen linnan, käyttöä selvitetään vielä.   

Tila perustettiin vuonna 1420, ja linna rakennettiin 1540-luvulla. Valtion omistukseen Suitia siirtyi vuonna 1934. Suitia on ollut Helsingin yliopiston käytössä vuoteen 2006 saakka.  

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme