Mainos
Mainos

Koneen menestysjohtaja: Johtajan pitää kuunnella, ei puhua

Hissiyhtiö Koneen entinen toimitusjohtaja Matti Alahuhta korosti Nordic Business Forum -tapahtumassa, että menestyvän yrityksen kannattaa keskittyä työntekijöihinsä.

Koneen toimitusjohtajana tunnettu Matti Alahuhta sanoi odottaneensa yritysjohtajana erityisesti kahta tietoa; sitä, kuinka tyytyväisiä yritykseen olivat asiakkaat ja työntekijät. Monen muun puhujan tavalla hän korosti, että työntekijöihin liittyvät päätökset ovat yritysten tärkeimpiä päätöksiä.

– Ihmiset tekevät yrityksen. Kuunteleminen on johtamisessa paljon tärkeämpää kuin puhuminen, Alahuhta sanoi.

Hän korosti, että johtajan on tärkeää olla luotettava ja positiivinen.

– Työntekijät pyrkivät mielellään hyviin tuloksiin, jos luottavat johtajaansa.

Koneella on kymmeniätuhansia työntekijöitä eri puolilla maailmaa. Siksi yrityksen strategian pitää olla yksinkertainen ja selkeä. Myös tulevaisuuteen varautuminen ajoissa on Alahuhdalle olennaista.

– Kun me Koneessa ennakoimme, että edessä on vaikeita aikoja, keskityimme kouluttamaan ihmisiä johtotehtäviin. Jos johtajat ennakoivat tapahtumat oikein, sillä saa kilpailijoihin hyvin etumatkaa.

Alahuhta kertoi näkemyksiään Nordic Business Forumissa. Tapahtuma kokoaa yhteen noin 5000 ihmistä Helsingin Messukeskukseen keskustelemaan tulevaisuuden menestystarinoista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme