Mainos
Mainos

Koneen säätiö tukee pakolaistutkimusta Lapissa – syynissä muutoksen vaikutukset Pohjois-Suomeeen

Koneen säätiö rahoittaa pakolaistilanteen tutkimusta Lapin yliopistossa. Tutkimus kohdistuu erityisesti nopeasti muuttuneen tilanteen vaikutuksiin Pohjois-Suomessa.

Koneen säätiö on myöntänyt 90 670 euroa pakolaistilanteen tutkimukseen Lapin yliopistossa. Kolmivuotisessa Matkalla ajassa ja paikassa -hankkeessa kartoitetaan Tornion järjestelykeskuksen ja pohjoisten vastaanottokeskusten ympäristöön kehkeytyvää sosiaalista ja poliittista dynamiikkaa.

Projektissa kuvataan turvapaikanhakijoiden elämäntarinoita sekä niitä kansainvälisiä verkostoja ja tietokanavia, joiden kautta ihmiset päätyvät matkaamaan Euroopan halki juuri pohjoiseen Suomeen. 

Hankkeessa perehdytään myös suurvaltapolitiikkaan ja Lähi-Idän ja Euroopan kohtalonyhteyteen turvapaikanhakijoiden näkemysten ja kokemusten kautta. Siinä käsitellään tilanteen synnyttämiä haasteita myös sosiaalityön näkökulmasta.

Hankkeen vetäjät uskovat, että projektin avulla myös päättäjät saavat uusia eväitä työhönsä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme