Mainos
Mainos

Koneita lumijonossa tunteja Helsinki-Vantaalla – Finavia vakuutteli talvivalmiuttaan

Lumisade on viivästyttänyt useita koneita Helsinki-Vantaan lentokentällä.

– Lähtevälle liikenteelle on tullut jonkin verran viivästyksiä, tuossa neljän ja kuuden välillä. Aika paljon on koneita ollut putsattavana, kun on lunta tullut, Markus Haapamäki Finavian viestinnästä kertoo MTV Uutisille.

Haapamäen mukaan suurin osa viivästyksistä oli maksimissaan noin tunnin mittaisia. Esimerkiksi 17.35 lähtevä Prahan lento seisoi kuitenkin kentällä vielä hieman puoli kahdeksan jälkeen.

– Nyt tilanne on normalisoitumaan päin. Mutta siinä tosiaan hieman viivähti aikaa, kun neljän jälkeen iltapäiväruuhkassa putsattiin koneita.

Haapamäen mukaan viivästyksissä ei ollut kyse siitä, että talven tulo olisi päässyt lentokentällä yllättämään

– Normaalia talvitoimintaa, olimme valmiita ja kaikki toimii niin kuin pitääkin. Valitettavia tietysti tuollaiset viiveet.

Yli kaksi tuntia odottaneessa Prahan koneessa viivästys ei ihan normaalilta tuntunut.

– Kapteeni kiitti matkustajia ja antoi meille kymmenen pistettä siitä, että saimme boardingin tehtyä ennätysvauhtia. Mutta nyt ei kyllä saa Finavia kymmentä pistettä. Meidän pitäisi olla kohta perillä, mutta täällä yhä vaan odotetaan, MTV Uutisten tavoittama matkustaja kommentoi.

Näin Finavia vakuutteli talvivalmiuttaan eilen Twitterissä. 

*Finavia korjasi myöhemmin, että lentokoneiden putsaamisesta Helsinki-Vantaalla on vastuussa kaksi alihankkijaa. Juttua päivitetty klo 20.58.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme