Mainos
Mainos

Konepäällystölakko uhkaisi lämmönsaantia

STTK:lainen Konepäällystöliitto uhkaa järjestää pääkaupunkiseudun kunnalliset sähkövoimalat sulkevan tukilakon, mikäli se ei pääse ratkaisuun yksityisiä energialaitoksia koskevasta työehtosopimuksistaan. Tukilakko katkaisisi pääsiäisen jälkeen sähkön ja lämmön tuotannon Helsingin Energian, Espoon Sähkön ja Vantaan Energian voimalaitoksilla. Lisäksi Fortumin varustamon alukset, eli entiset Nesteen tankkerit, aiotaan pysäyttää suomalaisissa satamissa sitä mukaa kun ne saapuvat satamaan tai suojaiseen ankkuripaikkaan. Lakot alkavat 25.4. kello 6. Samana päivänä Konepäällystöliitto uhkaa lakolla yksityispuolen voimalaitoksia.

Sähkön- ja lämmöntuotantoa koskeva lakko alkaa tiistaina 25. huhtikuuta kello 6, ellei sopua sitä ennen löydy. Lämmöntuotanto on yleensä suljettu sähköalan lakonuhkien ulkopuolelle. Pääkaupunkiseudulla yleinen kaukolämpö on siis nyt lakon piirissä. Liitto sanoo ilmoittavansa mahdollisista tukitoimien laajentamisista myöhemmin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme