Mainos
Mainos

Konginkankaan onnettomuudesta väliraportti

Väliraportissa kuvataan onnettomuuteen johtaneita tapahtumia. Lopullinen analyysi onnettomuuden syistä valmistuu vuoden kuluttua.

Onnettomuustutkintalautakunta on julkaissut väliraportin maaliskuisesta Konginkankaan suuronnettomuudesta. Raportin lisäksi onnettomuustutkintalautakunta julkisti aamulla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa myös onnettomuuden kulkua valottavan videoanimaation.

Raportin mukaan paperirekan perävaunu heittelehti sateen liukastamalla tiellä puolelta toiselle ennen onnettomuutta. Rekan kuljettaja yritti ohjata ajoneuvonsa oikealle kaistalle, mutta perävaunu kulki vastaantulevien kaistalla. Kuljettaja kertoi havainneensa tien liukkaaksi vasta, kun perävaunu lähti heittelehtimään.

Raskaan paperirekan ja linja-auton törmäyksessä Äänekosken Konginkankaalla 19. maaliskuuta kuoli 23 ja loukkaantui 15 ihmistä.

Raportti on tarkoitettu ensisijaisesti onnettomuudessa menehtyneiden omaisille, onnettomuudessa vammautuneille ja muille asianosaisille. Se sisältää faktoja tapahtumien kulusta. Analyyseja ja mahdollisia turvallisuussuosituksia sisältävä loppuraportti valmistuu noin vuoden kuluttua.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 04.06.2004).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme