Mainos
Mainos

Konginkankaan turma siisti rahtauskäytäntöjä

Konginkankaalla kaksi vuotta sitten sattuneen liikenneonnettomuuden jälkeen kuljetusyritykset ovat muun muassa antaneet kuljettajille laajemmat valtuudet päättää, milloin ajamista on turvallista jatkaa.

Konginkankaan liikenneonnettomuus on saanut kuljetusyritykset täsmentämään muun muassa kuljettajien valtuuksia ja kuljetusten aikataulutusta.

Onnettomuuden jälkeen yrityksissä on laadittu ohjeita, joiden mukaan kuljettajalla on valta päättää, milloin ajamista on viisasta jatkaa.

- Kenenkään ei pidä kuljettaa oman tai muiden turvallisuuden kustannuksella. Ei niin kiireellistä tavaraa ole, toteaa kuljetusyrittäjä Ahti Myllys Kauppalehdessä.

Kuljetusalalla muistutetaan myös, että esimerkiksi parempi tienhoito ja joustavammat aikataulut rahdin lastauspaikoilla parantaisivat tieliikennekuljetusten turvallisuutta.

- Lastauspaikkojen aukioloajat eivät saisi vaikeuttaa kuljettajien ajo- ja lepoaikasääntöjen noudattamista. Jos aukioloajat ovat liian tiukkoja ja on kiire, saattaa kuljettaja joutua jättämään tauot pois, muistuttaa Ahti Myllys.

Kauppalehden mukaan alan yrittäjäliitoissa ja kuljetusyritysten johdossa Konginkankaan onnettomuutta pidetään kuitenkin yksittäistapauksena.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme