Mainos
Mainos

Konginkankaan turmassa lisäsyytteitä

Konginkankaan suuronnettomuudesta nostetaan syytteet rekkakuskin lisäksi myös Transpoint Oy:n entistä toimitusjohtajaa vastaan.

Rekankuljettajan lisäksi kuljetusliikkeen johto saa syytteen Konginkankaan liikenneonnettomuudesta. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on päättänyt nostaa syytteet Transpointin entistä toimitusjohtajaa vastaan 23 kuolemantuottamuksesta, kolmesta vammantuottamuksesta ja työturvallisuusrikoksesta.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä teki syyttämispäätöksen liikenneonnettomuudesta laaditun lisätutkinnan perusteella. Toimitusjohtajan ohella hän vaatii kuljetusyhtiötä tuomittavaksi yhteisösakkoon sen liiketoiminnassa tapahtuneesta työturvallisuusrikoksesta.

Kalske on määrännyt valtionsyyttäjä Mika Illmanin ajamaan syytteitä.

-On todennäköisiä syitä epäillä toimitusjohtajaa siitä, että vaaroja ja riskejä ei ole selvitetty riittävästi tässä yhtiössä. Selvittämättä jättäminen on johtanut siihen että siellä on ylläpidetty liian tiukkoja aikatauluja ja mahdollistettu ylikuorman ottaminen, Illman sanoo.

Juuri aikatauluihin ja ylikuormaan kiinnitti huomiota myös onnettomuutta selvittänyt tutkintalautakuntakin.

-Ne ovat aiheuttaneet korotetun liikenneonnettomuuden vaaran kuljettajalle ja onnettomuustapauksessa niillä oli sellainen merkitys että on nostettava syyte kuolemantuottamuksista johtajaa vastaan, Illman kertoo.

Poliisikuulusteluissa ex-toimitusjohtaja on kiistänyt toimineensa väärin.

Oikeudenkäynti äänekosken käräjäoikeudessa alkaa huhtikuun lopussa. syyllisyyskysymysten ohella isoon rooliin jutussa nousevat uhrien omaisten korvausvaatimukset.

Illman on aikaisemmin nostanut syytteet liikenneturman toisena osapuolena ollutta rekankuljettajaa vastaan liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, 23 kuolemantuottamuksesta ja neljästä vammantuottamuksesta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 02.03.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme