Mainos
Mainos

Konginkankaan turmasta kulunut vuosi

Tänään on kulunut vuosi Konginkankaan linja-autoturmasta. Paperirekan ja bussin törmäyksessä sai surmansa 23 ihmistä ja 15 loukkaantui.

Konginkankaan bussiturma 19.3. 2004

Suomen kaikkien aikojen pahin tieliikenneonnettomuus tapahtui 19.maaliskuuta 2004 yöllä kello kahden jälkeen jäisellä nelostiellä Konginkankaalla, Äänekoskella. Linja-auto kyyditsi nuoria lumilautailijoita ja laskettelijoita Helsingistä Kuusamon Rukalle. Paperirullalastissa olleen rekan perävaunu lähti heittelehtimään, ja perävaunun etuosa iskeytyi linja-auton keulaan. Viisi yli 750 kilon painoista paperirullaa murskasi perävaunun seinän ja rullat paiskautuivat linja-auton sisälle.

Raskaan paperirullarekan kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksista.

Kansalaisjärjestöt valmistelevat parhaillaan pysyvää muistomerkkiä, jonka äärellä tiellä liikkuvat voisivat hiljentyä ja kunnioittaa suuronnettomuuden uhreja.

Suuronnettomuus muuttanee useita turvallisuussuosituksia

Konginkankaan onnettomuutta selvittävän tutkintalautakunnan puheenjohtaja Esko Lähteenmäki Onnettomuustutkintakeskuksesta kertoo, että turvallisuussuosituksiin liittyvä lausuntokierros saattaa viivyttää loppuraporttia.

Parhaillaan tutkintalautakunta viimeistelee tekstiä onnettomuuden syistä ja laatii turvallisuussuosituksia, sillä tutkinnassa on käsitelty laaja kirjo puutteita. Tieliikennemääräysten lisäksi tarkastelussa on esimerkiksi kuorman tuentaan ja sidontaan liittyviä asioita.

Konginkankaan bussiturma etenee syyteharkintaan aikaisintaan alkukesästä sen jälkeen, kun onnettomuuden tutkintalautakunnan loppuraportti on valmistunut.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 19.03.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme