Mainos
Mainos

Konginkankaan uhreja muistettiin Espoossa

Rukoushetki Konginkankaan onnettomuuden uhrien muistolle keräsi kolmisensataa henkeä Tapiolan kirkkoon.

Rukoushetki Konginkankaan onnettomuuden uhrien muistolle keräsi kolmisensataa seurakuntalaista, omaista ja ystävää Tapiolan kirkkoon illalla Espoossa.

Hartaustilaisuudessa puhuivat piispa Mikko Heikka ja kirkkoherra Antti Rusama. Selloa soitti professori Erkki Rautio. Rukoushetkessä muistettiin uhrien lisäksi heidän omaisiaan ja ystäviään.

Tapiolan kirkon pääoven vieressä on muistelupaikka, jossa viime viikon perjantaista lähtien on palanut kynttilöitä. Espoon kirkot ovat hiljentymistä varten olleet avoinna päivittäin.

Bussiturma vaati kaikkiaan 23 uhria. Kuolleista oli valtaosa Suur-Helsingin alueelta: kymmenen Helsingistä, seitsemän Espoosta, kaksi Vantaalta ja yksi Järvenpäästä.

Helsingin tuomiokirkossa pidetään Konginkankaan onnettomuuden uhrien muistohetki huomenna kello 13 piispa Eero Huovisen johdolla. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta sinne kutsutaan erityisesti onnettomuuden uhrien omaisia ja ystäviä.

Muistohetken järjestämisessä ovat mukana Helsingin tuomiokirkkoseurakunta sekä edustajia uhrien kotiseurakunnista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme