Mainos
Mainos

Könkkölä luopuisi vammaisten laitoshoidosta

Kehitysvammaisten järjestön keulakuva toivoo, että Ylisen kuntoutuskeskuksen tapahtumat nostaisivat laitosten ongelmat esiin.

Vammaisten ihmisoikeusjärjestö Kynnyksen toiminnanjohtaja Kalle Könkkölä haluaisi eroon kehitysvammaisten hoitolaitoksista.

Könkkölä sanoo Savon Sanomissa, että kehitysvammaisten aikuisten olisi kaikkein parasta asua kotona laitoksiin eristämisen sijasta. Könkkölä kannattaa kotona asumista, koska hänen mielestään laitoksissa asuvia kohdellaan huonosti.

- Vaikka laitoksissa ei tehtäisi tahallaan pahaa, sitä tehdään hoidon käytäntöjen vuoksi. On vain kätevää panna ihminen pakkopaitaan, kun hän on hankala.

Könkkölä huomauttaa, että kehitysvammaisten huonosta kohtelusta laitoksissa on uskallettava puhua, koska muuten laitoksista ei koskaan päästä eroon. Hän toivoo, että Ylöjärvellä sijaitsevan Ylisen kuntoutuskeskuksen kuolemantapaukset nostaisivat laitosten ongelmat viimein esiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme