Mainos
Mainos

Konsertti Sävelradion puolesta veti väkeä

Päätös lopettaa Sävelradion toiminta on herättänyt runsaasti keskustelua ja kritiikkiä. Ministeri Huovinen kuitenkin puolustaa kantaansa.

Sävelradion puolesta ikärasismia vastaan -konsertti veti tuhatpäin väkeä Kampin aukiolle iltapäivällä. Ministeri Huovisen päätös myöntää SanomaWSOY:lle kaksi radiolupaa ja lopettaa MTVmedian Sävelradio on aiheuttanut myös melkoisen mediamylläkän.

Lehti kuin lehti on ottanut osaa kritiikkiin, toiset enemmän toiset vähemmän kovasanaisesti. Ministeri Huovisen motiiveja on ihmetelty ja suurimmista medioista ainoastaan Ilta-Sanomat ei ole osallistunut keskusteluun.

Suomen Kuvalehden päätoimittaja Tapani Ruokanen antoi paukkua kaikista kuuluvimmin. Hänen mielestään jutussa on kyse sananvapaudesta, jolloin valtaa ei voida keskittää vain yhdelle suuryhtiölle. Viranomaisen tehtävä on myös turvata yritystoiminnan edellytykset, ja tässä hänen mielestään ne vietiin. Kolmanneksi hän pohtii sitä, että että toiminnasta jää sellainen epäilys, että tässä on toimittu miellytettäen poliittisesti suurta mediataloa.

- Olisipa tässä tehty niin tai näin niin tämä olisi herättänyt ihan varmuudella julkista keskustelua ja myös tätä kritiikkiä, sanoo ministeri Huovinen.

Tavalliset radionkuuntelijat eivät ole varmoja, vaikuttaako purnaus ministeriin. MTV harkitsee radiolupa-asiassa valituksen tekemistä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme