Mainos
Mainos

Kontulan asbestijuttu paisuu

Rakennusliitto hämmästelee Kontulan saneerauskohteen asbestiongelmasta kertoneen työntekijän erottamisväitteitä.

MTV:n 45-minuuttia -ohjelman eilinen juttu asbestityömaiden työturvallisuusongelmista on saanut aikaan ikäviä käänteitä.

45 minuuttia kertoi eilisiltana Helsingin Kontulassa sijaitsevasta YIT:n saneerauskohteesta. Jutussa YIT:n sivu-urakoitsijan työntekijä ilmastointiasentaja Ari Keinonen arvosteli kovin sanoin työmaan asbestipurkutöiden suojauskäytäntöjä.

Tänä aamuna Keinonen kutsuttiin työmaalla pomon juttusille. Viesti oli siinä määrin tyly, että hän suostuu kertomaan siitä vain puhelimessa.

- YIT:ltä oli ilmoitettu, että en ole yhteistyökykyinen henkilö ja hän maksaa tämän ja huomisen päivän palkan ja saat lähteä kotiin, ilmastointiasentaja kertoo.

YIT:n edustaja kieltää rakennusyhtiön sekaantuneen asiaan.

- YIT:ltä ei tällaista ilmoitusta ole tullut eikä YIT:llä ole oikeutta tällaista ilmoitusta tehdäkään, koska kyseinen työntekijä on sivu-urakoitsijan palveluksessa eikä YIT:n alihankkijana, yksikönjohtaja Matti Koskela YIT:ltä kertoo.

Saneerauskohteen sivu-urakoitsija ei tänään halunnut kommentoida tapausta ollenkaan. Rakennusliitto sen sijaan pitää tapausta käsittämättömänä.

- Jos hän olisi rakennusliiton jäsen, niin käännämme kyllä joka kiven ja selvitämme asian, onko tässä oikein menetelty, mutta epäilykset kieltämättä heräävät, puheenjohtaja Matti Harjuniemi rakennusliitosta kertoo.

Kontulan saneerauskohteen työturvallisuuskäytäntöjä liitto ei halua tutkimatta tuomita, mutta myöntää, että Suomessakin syyllistytään nimenomaan asbestityömaiden laiminlyönteihin valitettavan usein.

Tilannetta hankaloittaa sekin, että monilla työmailla käytetään ulkomaista vuokratyövoimaa, joka ei aina tunne alan oikeita käytäntöjä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme