Mainos
Mainos

Konventin puheenjohtajuus ei kiinnostanut Ahtisaarta

Presidentti Martti Ahtisaari pitää hyvänä, ettei Suomen hallitus ryhtynyt ajamaan häntä aktiivisesti EU:n tulevaisuutta pohtineen konventin johtoon.

Presidentti Martti Ahtisaari sanoo olevansa tyytyväinen nykytilanteeseen ja tehtäviinsä. Ahtisaaren mukaan on hyvä, että häntä ei ryhdytty ajamaan EU:n tulevaisuuskonventin johtoon. Ylen Ykkösaamussa puhunut Ahtisaari huomautti, että puheenjohtajuus olisi romuttanut kaiken sen, mitä hän oli tekemässä.

Viimeaikaisessa keskustelussa Paavo Lipposen (sd.) hallitusta on syytetty siitä, ettei se ryhtynyt aktiivisesti tukemaan Ahtisaarta tehtävään. Ahtisaari kertoi, ettei häntä suoranaisesti pyydetty konventin johtoon. Ainakin Belgiasta tosin oli kyselty, olisiko hän käytettävissä.

-Minulla ei ollut millään lailla suru puserossa, ettei Suomen hallitus ryhtynyt siinä aktiivisiin toimiin, Ahtisaari sanoi.

Ahtisaari vähentää tehtäviään

Ahtisaari ilmoitti, ettei hänellä ole halua pyrkiä aktiivisesti enää mihinkään uusiin tehtäviin. -Olen hyvin tyytyväinen elooni, kunhan saan vähän vähennettyä juoksujani, hän kommentoi.

Ahtisaari kertoi olevansa jo luopumassa puheenjohtajuuksista eräissä suurissa kansainvälisissä kansalaisjärjestössä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme