Mainos
Mainos

Kopiosto tehostaa valokopioinnin valvontaa

Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto aikoo tehostaa valokopioinnin valvontaa. Oppikirjojen tekijät ja kustantajat ovat olleet huolestuneita kirjojen laajasta luvattomasta kopioinnista.

Kopioston mukaan pelkästään työ- ja harjoituskirjoja kopioidaan vuosittain 17 miljoonaa sivua. Kokonaisten julkaisujen sekä työ- ja harjoituskirjojen valokopiointi on nykyisten sopimusten mukaan kokonaan kiellettyä.

Kopioston kaksi tarkastajaa lähtevät lukuvuoden aikana tarkastuskierroksille oppilaitoksiin. Kaksivuotisen projektin tavoitteena on selkeyttää luvallisen valokopioinnin rajoja ja varmistaa, että oppilaitokset noudattavat kopiointilupien ehtoja.

Tarkastajat puuttuvat myös havaitsemaansa laittomaan kopiointiin. Myöhemmin tarkastustoiminta on tarkoitus laajentaa myös yrityksiin ja yhteisöihin.

Kopiosto on suomalaisten tekijöiden ja kustantajien tekijänoikeuksia valvova järjestö, joka myöntää rajoitettuja kopiointilupia yrityksille ja yhteisöille.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme