Mainos
Mainos

Kopterietsinnät keskeytyneet huonon sään takia

Pelastuskopterit ja pelastustyöntekijät odottavat sään parantumista.

Nepalissa pelastusryhmät ovat joutuneet keskeyttämään suomalaista diplomaattia kuljettaneen helikopterin etsinnät. Erityisasiantuntija Juho Uusihakala Suomen Nepalin-lähetystöstä kertoo, että huono sää estää pelastustyöt.

Neljä helikopteria odottaa sään paranemista. Pelastustöihin on osallistunut Nepalin armeijan helikoptereiden lisäksi siviilihelikoptereita ja pelastustyöntekijöitä, jotka etsivät helikopteria maastossa.

- Mitään uutta tietoa ei ole saatu, Uusihakala kertoo.

Uusihakala sanoo, että etsinnät aloitettiin aamulla kello 5.30 paikallista aikaa. Tuolloin sääolot näyttivät vielä kohtalaisilta.

Helikopteri katosi eilen Nepalin koillisosassa. Kopterissa oli 20 matkustajaa ja nelihenkinen kokenut nepalilais-venäläinen miehistö, kertoo ulkoministeriö.

Matkustajien joukossa oli Suomen Nepalin-suurlähetystön väliaikainen asiainhoitaja Pauli Mustonen, Nepalin metsäministeri, useita ympäristöjärjestö WWF:n edustajia ja toimittajia. Ryhmä oli matkalla Kanchanjungan luonnonsuojelualueelle, jonka hallinto oli määrä luovuttaa paikallisille yhteisöille.

Eilen huhuttiin, että yksi matkustajista olisi lähettänyt satelliittipuhelimellaan tekstiviestin, että kopteri on onnistunut laskeutumaan turvallisesti. Tiedolle ei kuitenkaan ole saatu vahvistusta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme