Mainos
Mainos

Kopterihanke viivästymässä?

Ehdotukset armeijan helikopterihankkeen lykkäämisestä tuonnemmaksi lisääntyvät. Kopterihankintaa esitetään lykättäväksi ensi vuoden budjetin käsittelyn yhteyteen tai suoraan seuraavien eduskuntavaalien yli. Eduskuntaryhmien puheenjohtajat neuvottelevat koptereista taas huomenna.

Miksikään salamasodaksi ei helikopterihanketta voi parhaalla tahdollakaan luonnehtia. Juuri nyt vaikuttaa siltä, että hyökkäykset ja vetäytymiset ovat vaihtumassa asemasotaan, jota esitetään jatkettavaksi jopa ensi vaalien yli.

Tämän päivän Demarissa SDP:n ryhmänjohtaja Erkki Tuomioja haluaisi jättää taistelukopterit kokonaan laskuista ja keskittyä kuljetuskopterien uusimiseen.

Hän sanoo päällimmäisenä eduskuntaryhmässä olleen ajatuksen siirtää koko kopterien tilausvaltuutus vähintään ensi vuoden budjettiriiheen tai jopa seuraaviin hallitusneuvotteluihin.

Zyskowicz: Demarit hajallaan

Kokoomuksen eduskuntaryhmän johtaja Ben Zyskowicz arvioi MTV3:n Huomenta Suomelle demarien olevan pahasti hajallaan kopterikysymyksessä.

Zyskowicin mukaan emme voi tietää etukäteen, millainen Euroopan turvallisuuspoliittinen tilanne on kymmenen vuoden päästä. Siksi kopterien hankkiminen koskettaa kaikkia, sanoo Zyskowicz.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme