Mainos
Mainos

Kordelinin palkinto Martti Ahtisaarelle

Suomalaista kulttuurityötä edistävä Alfred Kordelinin säätiö jakoi tänä vuonna apurahoja runsaat kolme miljoonaa euroa noin 400 saajalle.

Alfred Kordelinin säätiö on myöntänyt juhlavuoden palkintonsa presidentti Martti Ahtisaarelle. 20 000 euron palkinto myönnettiin Ahtisaarelle tänään Helsingissä. Ahtisaari palkittiin työstä ihmisoikeuksien, rauhan ja rotujen tasa-arvon hyväksi.

Säätiö antoi myös 20 000 euron tunnustuspalkinnot Suomen mielenterveysseuran toiminnanjohtajalle Pirkko Lahdelle ja professori Tuomo Polviselle. Lisäksi 10 000 euron tunnustuspalkinnot myönnettiin Teatterinjohtaja Juha Hurmeelle, Arkkitehti-lehdelle ja sen päätoimittajalle Harri Hautajärvelle sekä Suomen elämäntarinayhdistykselle ja sen puheenjohtajalle Anja Vähäaholle.

Kaikkiaan Alfred Kordelinin säätiö jakoi tänä vuonna apurahoja runsaat 3 miljoonaa euroa noin 400 saajalle. Merkittäviä summia saivat muiden muassa professori Kaisa Häkkinen ja Turun yliopiston suomalaisen ja yleisen kielitieteen laitos Mikael Agricolan teosten tieteellisen edition ja morfosyntaktisen tietokannan laatimiseen sekä Suomalaisen kirjallisuuden seura Kansallinen henkilökuvatietokanta -hankkeen jatkamiseen. Molemmat saivat 45 000 euroa. Häkkinen työryhmineen sai säätiöltä rahaa myös aiemmin (47 000 euroa).

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot