Mainos
Mainos

Korhola toppuuttelee ilmastosopimuksen ylistäjiä: "Yhtä vähän velvoittava kuin jos minä toivotan hyvää joulua"

Entinen europarlamentaarikko ja ilmastopolitiikasta väitellyt tohtori Eija-Riitta Korhola pitää innostusta Pariisin sopimuksesta ylimitoitettuna.

Kokoomuksen entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola moittii Pariisin ilmastosopimusta erityisesti siitä, ettei se ole sitova vaan esittää vain toiveita. 

– Itse sopimus on yhtä vähän velvoittava kuin jos minä toivotan hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta, Korhola sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa on syytä olla tyytyväinen siitä, että poliittinen tahtotila sai kokouksessa yhteisen suunnan. Korhola kuitenkin pitää sopimusta "ylistäviä reaktioita ylimitoitettuina".

Pariisin ilmastokokous hyväksyi ilmastosopimuksen lauantaina ja sitä kuvailtiin historialliseksi.

Korholan mukaan innostus sopimuksesta perustuu ennen kaikkea psykologisiin syihin, eikä niinkään itse sopimukseen.

– Ehkä ne lähinnä heijastavat monien Pariisin prosessiin sitoutuneiden tahojen yhteistä helpotusta siitä, että turhautuminen onnistuttiin välttämään ja Kööpenhaminassa koetun nolon poliittisen antikliimaksin toistuminen estettiin.
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme