Mainos
Mainos

Korhonen alentaisi kuntatyönantajan kela-maksua

Alue- ja kuntaministeri Martti Korhonen (vas.) vaatii, että työnantajan kansaneläkemaksujen alentaminen ulotetaan koskemaan myös kuntatyönantajaa.

Korhonen, Martti, ministeri


Hänen mielestään kuntien työllistämismahdollisuuksien parantaminen on keskeinen asia, kun pyritään vähentämään pitkäaikaistyöttömyyttä. Kemijärvellä lauantaina puhunut Korhonen huomautti, että kela-maksun alennus olisi myös paras tapa korvata kunnille ansiotulovähennyksen korotus.

Korhonen haluaisi suunnata seuraavat veronalennukset tulonsiirtojen varassa eläville ja pienituloisille palkansaajille.

Veronkevennyksiin on hänen mukaansa aika saada oikeudenmukaisuutta. Eläkeläisten osalta olisi Korhosen mielestä tehokkainta alentaa sairausvakuutusmaksua. Palkansaajat maksavat sitä 1,7 prosenttiyksikköä vähemmän kuin eläkeläiset. Alennus on mukana myös hallitusohjelmassa.

-Varsinkin pienituloiset eläkeläiset ovat jääneet jälkeen tulokehityksessä. Kansaneläkkeen tasokorotusta pitäisi aikaistaa vuodesta 2002 jo ensi vuodeksi, Korhonen painotti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot